Asigurare Pensie

asigurare pensie pensii private pensii facultative fond de pensii

Aderarea la un fond de pensii private este o optiune individuala, care iti va intregi veniturile dupa pensionare, iar DESTINE ASIG BROKER ASIGURARE-REASIGURARE te poate ajuta sa faci alegerea cea mai potrivita pentru viitorul tau financiar.

Criterii de aderare

Pentru a contribui la un fond de pensii private facultative, trebuie sa fii angajat si sa nu fi atins varsta retragerii din activitate. Poti contribui la un singur fond privat de pensii facultative, in limita a maximum 15% din salariul tau lunar. Pana la varsta pensionarii trebuie sa acumulezi in cont cel putin 90 de contributii lunare.

Avantajele pensiei facultative

Stabilitate financiara – contributiile la un fond privat de pensii facultative iti vor creste veniturile incasate la pensionare. in fiecare an, primesti, gratuit, un extras de cont cu situatia centralizata a contributiilor tale.

Deductibilitate fiscala – contributiile tale la fondul de pensie facultativa nu sunt impozabile, in limita a 400 de euro pe an din impozitul pe venit.

Profitabilitate – contributiile tale pentru pensia privata facultativa sunt investite de catre administratorul de fond in instrumente care genereaza randamente si care se adauga sumelor cotizate. Investitiile administratorilor de fonduri de pensii private facultative sunt monitorizate constant de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Afla mai multe despre aceasta asigurare