asigurare marfa asigurare cmr

Asigurare CMR – asigurare pentru marfa transportata si carausi – este un produs indispensabil si obligatoriu prin lege in cazul transportului intern si international.

Polita CMR are ca beneficiar transportatorul, in calitate de caraus, caruia ii este asigurata raspunderea pe timpul transportului, pentru autovehiculele stipulate in contractul de asigurare.

Principile de baza ale politei CMR sunt aceleasi de la un asigurator la altul, dar conditiile de asigurare sunt diferite, in fuctie de politicile interne din cadrul fiecarei companii. De aceea, intelegerea clauzelor contractuale si selectarea produsului potrivit sunt esentiale. Un consultant DESTINE ASIG BROKER ASIGURARE-REASIGURARE te poate ajuta intotdeauna in acest demers.

Polita CMR acopera riscuri legate de pierderea totala, partiala sau avarierea incarcaturii, precum si intarzierea transportului, daca se constata ca aceasta a provocat un prejudiciu.

Asigurarea CMR intra in functiune in momentul primirii marfurilor ce urmeaza a fi transportate si se termina in momentul in care acestea au ajuns la destinatie.

Afla mai multe despre aceasta asigurare