Asigurare CASCO

casco auto asigurare casco

DESTINE ASIG BROKER ASIGURARE-REASIGURARE te poate consilia intotdeauna cu privire la riscurile la care este expusa masina ta si iti poate recomanda cumpararea protectiei adecvate, adaptata nevoilor tale specifice si bugetului de care dispui, prin acces rapid si eficient la cele mai bune oferte de produse Casco.

Incheierea politei CASCO

CASCO este o asigurare facultativa, in baza careia compania de asigurare achita despagubiri pentru aproape orice daune suferite de vehiculul asigurat. Nefiind obligatorie prin lege, decizia de incheiere a unui contract de asigurare CASCO apartine proprietarului de autovehicul, persoana fizica sau juridica. In cazul autovehiculelor achizitionate prin leasing, asigurarea CASCO este obligatorie, iar pretul politei este platit de catre utilizator, in timp ce asiguratul este compania de leasing.

Cum ofertele de asigurare CASCO difera de la un asigurator la altul, ideal ar fi ca achizitia unei astfel de polite sa fie realizata prin intermediul unui broker, care are expertiza necesara de a analiza riscurile ce trebuie acoperite si de a identifica rapid produsele disponibile in piata care pot acoperi cel mai eficient aceste riscuri.

Elemente principale ale politei CASCO

Suma asigurata –valoarea la care este asigurata masina si care reprezinta valoarea de factura sau cea dintr-un catalog specializat, asupra careia se aplica un coeficient de uzura.

Fransiza – partea din dauna suportata de beneficiarul politei de asigurare, care poate fi procentuala sau fixa sau poate fi aplicata pe categorii de riscuri.

Prima de asigurare –pretul politei, stabilit in functie de urmatoarele elemente: datele masinii, ale proprietarului, riscuri acoperite, clauzele suplimentare pentru care se opteaza. Prima de asigurare poate fi achitata integral sau in rate.

Riscuri acoperite – evenimente incerte, posibile, probabile, prin a caror producere se genereaza o paguba, foarte clar specificate in polita de asigurare.

Polita CASCO acopera, in general, daunele produse in cazul urmatoarelor evenimente:

 • avarierea automobilului propriu sau al altui automobile
 • distrugerea anumitor bunuri
 • accidentarea soferului sau a persoanelor care se afla in automobile
 • accidentarea unui pieton
 • pagube produse din loviri, ciocniri, zgariere, rasturnare, caderea unor corpuri pe autoturism
 • pagube cauzate de furtuna, inundatii, cutremur, grindina, ploaie torentiala, alunecare de teren, avalansa, carbonizare, explozie, afumare
 • furtul autovehiculului, a unor parti componente sau a pagubelor provocate in urma tentativei de furt
 • pagube produse asupra partilor componente sau pieselor autovehiculului in timp ce acestea se aflau demontate in vederea efectuarii reparatiei sau intretinerii
 • cheltuielile de transport al autovehiculului avariat la atelierul de reparatii cel mai apropiat de locul in care s-a produs evenimentul asigurat
 • vandalism
 • pierderea cheilor

In functie de optiunile si serviciile pe care le alegi si de bugetul de care dispui, polita de asigurare CASCO poate include si servicii de asistenta rutiera si/sau autoturism la schimb, pe perioada reparatiei.

Riscuri excluse – riscuri neasigurabile precizate ca atare in poliţa de asigurare.

Inspectia de risc – se efectueaza fie de catre broker, fie de catre reprezentatul companiei de asigurare. Eventualele daune preexistente trebuie specificate in raportul inspectiei de risc.

Afla mai multe despre aceasta asigurare