asigurare cargo asigurare cargo si bunuri

Asigurarea CARGO acopera riscurile unei operatiuni de transport, beneficiarul fiind proprietarul marfurilor. Practic, se asigura bunurile proprietarului pe timpul transportului.

Polita Cargo poate fi incheiata fie pentru un singur transport, caz in care acoperirea riscurilor este delimitata in timp si spatiu, fie pe o anumita perioada de timp, de obicei 12 luni, situatie in care se acopera riscurile tuturor transporturilor efectuate in acest interval, potrivit conditiilor contractuale. Asigurarea Cargo este valabila pentru toate tipurile de transport intern sau extern – terestru, aerian, maritime sau combinat.

In functie de riscurile acoperite, companiile de asigurare ofera trei variante de polite. Pentru acoperirea riscului de furt se plateste o prima suplimentara si, de regula, companiile de asigurare prevad o fransiza obligatorie pentru acest risc.

Pretul politei Cargo se stabileste de catre compania de asigurare, pe baza informatiilor despre marfa transportata si conditiile de transport.

Afla mai multe despre aceasta asigurare